DP k dani z nemovitostí

Vytvořil | 29 ledna, 2024

Na toto téma jsme již připravili dva články. Termín se blíží, zbývají už jen dva/tři dny… Finanční správa je pod novým vedením aktivní! 🙂

INFO GFŘ

Máte-li jakékoliv pochybnosti, jestli musíte nyní podat daňové přiznání, v klidu si pročtěte (prolistujte) informace Finanční správy.

Citujeme část textu:

“…Povinnost podat přiznání se týká především nových vlastníků pozemků, zdanitelných staveb, bytových a nebytových jednotek (včetně majitelů bytových jednotek převedených v roce 2023 z družstevního do osobního vlastnictví).

Do daňového přiznání se uvádí všechny pozemky a zdanitelné stavby (budovy nebo vybrané inženýrské stavby), bytové a nebytové jednotky, které se nachází na území Moravskoslezského kraje.  

Rozhodný je stav vlastnictví nemovité věci k 1. 1. 2024.

Pozornost těmto řádkům by měli věnovat také vlastníci nemovitostí, kteří v roce 2023 všechny nemovitosti nebo část svých nemovitostí umístěných v Moravskoslezském kraji prodali, darovali nebo je jiným způsobem převedli na nové vlastníky.

Také bývalým vlastníkům nemovitých věcí totiž zákon ukládá povinnost komunikovat s finančním úřadem, a to buď formou podání daňového přiznání (pokud jsou ke dni 1. 1. 2024 vlastníky nemovitých věcí v obvodu územní působnosti Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj) nebo formou písemného oznámení, že v roce 2023 přestali být vlastníky nemovitých věcí a nadále již k 1. 1. 2024 nejsou vlastníky žádné nemovité věci ani poplatníky daně za nemovité věci v obvodu územní působnosti FÚ pro Moravskoslezský kraj.…”

Naše RADA

Termín je skutečně už ve středu…!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *